Най-големият учител е Любовта. Да обичаш, означава да забравиш за себе си, чак тогава можеш да обичаш. Любовта е всичко. Всичко!!! Свами Дев Мурти |
ТЪРСЕНЕ
YouTube КАНАЛ
Няколко препоръки за Читранджан Кумар Сингх |
Каква по-добра и красноречива препоръка от факта, че самият Махариши Свами Дев Мурти го доведе и представи лично на нас, българите, през 2009г., остави го да отговаря вместо него на много от въпросите, задавани от хората на лекциите и семинарите относно начина на живот и практиките, както и относно проблемни ситуации (поставяйки го на нещо като заключителен публичен изпит), довери му се и да представи системата му пред страната ни, а
накрая, признавайки колко близка на сърцето си чувства природата и обикновените хора на България, обеща да ни го изпрати обратно съвсем скоро, за да ни води и помага ако самият той не може да се върне в това си тяло. И удържа на думата си.
Но, ето още няколко избрани от купчината пред мен, която се изсипа като документи - мълчаливи свидетели на живота му (случайно запазили се някак, тъй като до преди 2-3 години, въпреки настойчивите съвети на Учителя си в повечето случаи не препоръките, които благодарните хора, на които помагал му давали на хартия били нещото, от което се интересувал, а състоянието им и въобще и не знаел къде и дали са съхранени) - думи на хора, докоснали се до благата енергия на младия воин на добротворчеството в суровата ни действителност: Чандра Мохан Раи Министър на Здравеопазването Бихар, Патна, Индия Ref.: 28 (3110) 16 февруари 2008 Препоръка Познавам Шри Читранджан Кумар, син на Шри РамЧандра Прасад Сингх, от две години.Той се оказа приятен млад мъж с позитивна житейска нагласа. Страстта му е Йога терапията и се е доказал в нея като способен Йога инструктор. Помогна ми да преодолея физическата слабост, от която страдахзаради периферна невропатия и състоянието ми изключително много се подобри в резултат на упражненията, които той ми правеше. Пожелавам на този млад мъж колосален успех в живота. Нека Бог му даде дълъг живот и здраве, за да може да помага на хората с уменията си. Чандра Мохан Раи ****** ****** ****** Проф. Д-р Б.Т. Чидананда Мурти Директор на Центрълния съвет за изследвания в областта на йога и природолечението към Министерство на здравеопазването на Индия „N.D. (Hyd).D.Y.” 61-65, Institutional Area, Janakpuri, New Delhi-110 058, India 07 юли 2009 Препоръка С настоящето, след внимателно проучване резултатите на Читранджан Кумар, син на Г-н Рамачандра Прасад Сингх, учил при Йога легенди като Йог Махариши Свами Дев Мурти Джи Махарадж повече от две десетилетия и в школите на Падмабхусан Д-р Б.К.С.Айнгар (Ramamani Iyengar Memorial Institute of Yoga, Pune, India) и Д-р Доусър С. Бхан (Катманду, Непал), при лекуване на различни видове хронични заболявания, препоръчвам неговото лечение чрез терапевтично прилагане на Йога на всички пациенти, страдащи от хронични заболявания. Пожелавам му успех във всяко отношение в неговата мисия. Проф. Д-р Б.Т. Читананда Мурти ****** ****** ****** Проф. Д-р Б.Т. Чидананда Мурти Директор „N.D. (Hyd).D.Y.” 61-65, Institutional Area, Janakpuri, New Delhi-110 058, India 11 март 2008 Препоръка Шри Читранджан Кумар от Dev International Yoga Zentrum в Патна на 27 октомври 2007 направи Йога демонстрация на Interndtional Arogya в Pragati Maidan, Ню Делхи, организирана от AYUSH, Министерството на здравеопазването и семейното здраве към Правителството на Индия. Той наистина е изключително способен Йога терапевт. Пожелавам му огромен успех в неговата мисия. Проф. Д-р Б.Т. Читананда Мурти ****** ****** ****** Д-р Сурендра Кумар Сингха Рег.№ 6970 MBBS(Pat),MD(Pat)FCCP(USA) Prof. Dept. of Medicine (Retd.) PMCH, Member Medical Council of India Life Member Management Committee &General Body Dr. B. C. Roy National Award Fund Member Governing Body IGIMS,Patna, Ex Member, Senate Patna University Residence: House no. B/2, Sector D/1 Kankarbagh, Patna -800 020 Препоръка С изключително удоволствие пиша тези няколко реда за Д-р Читранджан Кумар, син на Шри Рамачандра Прасад Сингх. Лично го познавам още от ранното му детство. Наблюдавал съм го как практикува йога упражнения още тогава. За свой късмет, той имаше световно почитани учители по йога лечение като Махариши Свами Дев Мурти Джи Махарадж, Падма Бхусан д-р Б.К.С. Айнгар и д-р Доусър С. Бхан от Катманду (Непал). В резултат, той овладя до съвършенство изкуството на йога лечението. Съвременната медицина все повече се възползва от постиженията на йога науката, особено след изключителните резултати при научно контролирано прилагане на комбиниран подход. При някои от принципно считаните за нелечими болести, посредством прилагането на йога методите са постигани изключително добри резултати и дори пълно излекуване. За мен е радост да потвърдя, че Д-р Читранджан е доказал своите познания и вещина в прилагане на йога лечението неведнъж, помагайки дори на пациенти, отписани от официалната медицина, не малко от които са били насочвани към него от лекарите си. Аз самият съм му прехвърлял случаи на възпаление на шийните прешлени, дискова херния, артрит и ишиас, при които лечението със средствата на официалната медицина не беше довело до съществено подобрение. Той обаче успя да им помогне. Този млад, енергичен, открит и пламенен практикуващ йога лекар със сигурност ще продължи да се доказва като уважаван терепевт и занапред. Желая му щастлив, благоденстващ и дълъг живот! Д-р Сурендра Кумар Сингха Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|