Докато се смяташ за нещо отделно и смяташ другия за нещо съвсем отделно, обич няма. Дай всичко от себе си. Любовта е всичко. Всичко!!! Духът, душата, тялото, умът - трябва да ги опазиш чисти. Свами Дев Мурти |
ТЪРСЕНЕ
YouTube КАНАЛ
Абсолютната и относителната реалност |
Свами Дев Мурти казва: “Бог създаде Вселената от нищо”, което означава, че Бог не се нуждае от помощ отвън за своята изява. Той създаде света, изявявайки своята собствена сила. Следователно, цялото творение не е нищо друго освен Бог, Абсолюта. Не осъзнаваме Абсолюта единствено поради невежеството си. Всички писания по света твърдят, че Бог е Създателя на Вселената. Допускайки това, трябва да приемем, че Бог е съществувал и преди Сътворението. Човекът, създаден с неговите сетива, ум и тяло, е способен да вижда само света на сетивата, или както се казва, обектите на творението, груби или фини. Но, за да видим Бог, както е съществувал преди Сътворението, във Вечността, трябва да открием своя способност, която не е част от това творение. Тази наша способност, която не е подчинена обективно на творението,и която е проекция на Бог като Самия себе си и която е отвъд цялото творение, е Съзнанието. Съзнанието е Аз-Принципа. Чрез него разбираме, че можем да живеем света на сетивата, които вибрират върху това Съзнание както вълните на повърхността на океана. Както ако наблюдаваме дима, знаем разстоянието и посоката на огъня, от който той се издига, по същия начин, навлизайки в света на сетивата чрез медитация и себедисциплина, познаваме истинския източник на сетивно възприемания свят, който не е нищо друго освен Абсолюта. Богът преди сътворението не е нищо друго освен този Аз-Принцип, АЗ СЪМ. Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|