Докато се смяташ за нещо отделно и смяташ другия за нещо съвсем отделно, обич няма. Дай всичко от себе си. Любовта е всичко. Всичко!!! Духът, душата, тялото, умът - трябва да ги опазиш чисти. Свами Дев Мурти |
ТЪРСЕНЕ
YouTube КАНАЛ
Няколко препоръки за Читранджан Кумар Сингх - 3 част |
Д-р Билат Пасван Бихагам 15 април 2007 Благодарствено писмо Винаги са ме впечатлявали онези хора, които са постигнали целта си благодарение на своите умения и сила на характера, упоритост, издръжливост, смелост, решителност и висок дух, оставяйки правия път и вървейки когато се налага дори срещу смятани за неоспорими догми. Огромно удоволствие и чест е за мен да напиша нещо за такъв млад човек. Читранджан Кумар от Dev International Yoga Zentrum е личност, която изключително силно ме впечатли с това как доказа важността и значението на древното индийско изкуство йога от терапевтична гледна точка. Lekey-lekey sab chale, lekey chale kaput. Всички пристъпват в редица, сбърканият син следва строя. Aia teeno lekey na chale - shayer, singh, saput. А тези трима не се вместват в строя - поетът, лъвът, смиреният син. Родният ми внук, Маниш Кумар, който беше студент втора година в Bachelor Institute of Technology Messra (Ranchi), претърпя катастрофа и в резултат гръбнакът му беше зле засегнат и краката му загубиха силата си да поддържат тежестта на тялото. Какво по-болезнено от това за един дядо? Най-доброто от съвременната медицина се оказа неспособно да му донесе подобрението, което очаквахме. Три години минаха между надеждата и ужаса. Образованието на Маниш пострада много. В тези моменти на тежко отчаяние, Читранджан Кумар ни даде изключителна морална подкрепа и посредством прилагането на йога системата на йогачария Б.К.С.Айнгар, специалните упражнения, създадени от Свами Дев Мурти Джи Махарадж за изправяне на гръбначния стълб и специфични лечебни техники, научени от Д-р Доусър С.Бхан, в рамките на три месеца излекува Маниш и му осигури добро здраве. Днес, след пет години, в които помага на Маниш да постигне и поддържа доброто си здравословно състояние, извънредно много благодаря на Читранджан Кумар и го благославям! Същевременно, много бих искал този прост, безопасен и изключително ефикасен метод на лечение да бъде направен достъпен на билиардите бедни хора по света. Давам на Читранджан Кумар най-добрите си пожелания и благословии за това да осигури това светло бъдеще! Д-р Билат Пасван Бихагам ****** ****** ****** Няколко реда за Читранджан Кумар, написани от г-жа Анелия Пешева 19 юли 2010 Призив за здраве и живот! Вярвате ли в чудеса?!Аз не вярвах, но сега съм убедена, че съществуват! Името ми е Анелия Минчева-Пешева. Магистър фармацевт съм, а съпругът ми беше дълги години психиатър в Швеция. Разболях се през 1991г.Първоначално ми изтръпваха само стъпалата, но много скоро, за месец схващането и изтръпването обхвана целите ми крака и стигна до кръста. Консултирах се с различни специалисти-невролози, които ми поставяха различни диагнози - от полиневрит до дископатия и парестезия, и т.н. Изпълнявах повече от двадесет години всичките им предписания, взимах какви ли не лекарства, витамини, ходех на масажи, правех специални упражнения и др., но за съжаление, без разултат. Трупаха се години, болестта си остана, обездвижването се задълбочаваше. Това доведе и да увеличаване на теглото. Казваха ми, че не може да се излекува, но няма да ме убие и вместо да си губя времето и парите в търсене на лек, по-добре просто да се разхождам по-често и това е единственото, което мога да направя. Докато един ден случайно разбрах за Читранджан Кумар в София. Приеха ме радушно и започнах да посещавам всеки ден йога-терапевтичните часове. След 15 дни под всеотдайните му грижи, започвах да ходя по-лесно, без болки и невероятно, но факт - имаше огромно подобрение в състоянието ми и сега се чувствам вече много добре. Помислих си, защо не бях попаднала на това място, при този човек по-рано, тогава щях да изживея всичките тези години без болка и проблеми, без да се лутам напразно насам-натам в търсене на някакво лечение. Но по-добре късно, отколкото никога. Тук открих повече, отколкото някога съм се надявала и сега се чувствам прекрасно. Г-н Читранджан Кумар ми показа, че за всяка болка има лек. Осъзнах, че здравето е най-голямото ни богатство и, че йога може дан и даде безценно спокойствие и способност да оценим колко щастливи сме родени. Всеки би трябвало да се докосне и да открие йога в живота си. Елате на йога - дар от Бога! Посредством йога терапия, г.н Читранджан Кумар възстановява гъвкавостта на гръбначния стълб и ставите, и ни учи как чрез йога да поддържаме това добро състояние. Редуцирането на излишното тегло е един от желаните странични ефекти, също така. Това е един достъпен и, както моят опит сочи, твърде ефективен начин да си върнем, подобрим и запазим доброто здраве. Анелия Пешева ****** ****** ****** А.М.Прасад 18 януари 2008г. Уважаеми, С изключително удоволствие пиша няколко реда за г-н Читранджан Кумар, когото познавам от около четири години. Той ме впечатли като човек със силен характер и изключителни способности в йога терапията. Потърсих помощта му при поредното кризисно обостряне на състоянието ми. Отдавна страдах от дискова херния, а тогава кризата беше усложнена и от астматични пристъпи. Преодолях това страдание посредством специална комбинация от дихателни упражнения и йога асани, които правех под негово ръководство. Сега се чувствам чудесно и съм убеден, че редовното практикуване на асаните и всичко станало, на което ме научи той, са най-подходящото и ефективно средство от научна гледна точка за предотвратяване появата на рецидиви. Живял съм в големи градове като Мумбай и Ню Делхи и съм се срещал с изтъкнати специалисти по йога от реномирани институции като Кайвалидхама в Мумбай и Лонвала, но след всичко това възхищението ми след като открих, че съществува някой като г-н Кумар, оттеглил се в едно малко населено място като Патна, беше неописуемо. Преди да завърша, не мога да не спомена, че именно благодарение на г.н Кумар можах лично да се запозная с такава легенда в областта на йога като Свами Дев Мурти, с неговите изключителни способности да изкоренява страха и да стопява обезвереността. Видях, че и самият Свамиджи има много високо мнение за професионалните достойнства на г-н Кумар. Освен това, отново благодарение на г-н Кумар, се запознах и с една друга легенда в областта на алтернативната медицина - д-р Доусър С. Бхан от Катманду, и макар че той вече не е между живите, свидетел съм с каква огромна любов и възхищение към изключителните му качества в прилагането на йога терапията говореше той за г-н Кумар. След всичко това, за мен е чест да препоръчам г-н Читранджан Кумар на всяка йога организация по света, търсеща млад и динамичен ръководител, който непрекъснато се стреми към все по-високи постижения. Искрено ваш, А.М.Прасад ****** ****** ****** След лечението се появиха леки болки в различни места по гърба ми, които за 3-4 дни изчезнаха. Чувствам се много добре не само физически, но и емоционално. Читранджан е истински професионалист, точен, прецизен, всеотдаен, лекува с много любов. За него пациентите не са бройки, а човешки същества, които страдат и той помага. Безрезервно. Благодаря ти! Ирина ****** ****** ****** Мира Тишева гр.София, 10 октомври 2010 Благодарствено писмо Казвам се Мира и съм на 39 години. Някой би казал , че съм млада исилна, но до скоро не се чувствах такава. Ще опиша съвсем кратко ситуацията, в която бях, преди да срещна Читранджан Кумар: Опитвам се да си спомня как и защо започна депресията, която ме съпътства през последните почти двайсет години. С нея се събуждах, с нея заспивах, за мен нищо нямаше смисъл и животът беше изморителен и скучен, бях някак „блокирана” и вцепенена. Преди около девет години нещата съвсем се влошиха – освен кошмарната, черна депресия, се появиха и няколко мъчителни физически симптоми, докато накрая толкова много отслабнах, че близките ми започнаха да се плашат. Поставиха ми диагноза тиреотоксикоза /базедова болест/ - повишена функция на щитовидната жлеза. След като почти девет години пиех лекарства, които увреждаха имунната система и не оздравявах, лекарите предписваха само едно спасение – операция – изрязване на голяма част от щитовидната жлеза. За мен това не беше невинна процедура и категорично отказах да бъда оперирана, знаейки, че тази болест е сериозна и някой ден ще ме изтощи напълно. И накрая – едно допълнително и неприятно страдание – начална форма на шипове на вратните прешлени, благодарение на които от почти две години имах болки във врата и все по-малка подвижност на главата, лошо оросяване на ръцете, които изтръпваха от раменете до върха на пръстите, а през зимата непоносимо ме боляха. Тези на пръв поглед „невинни” страдания станаха повод да се запозная с Читранджан Кумар през месец юли 2010г. След два месеца ежедневно практикуване под неговото ръководство и наблюдение, аз самата бях не просто изненадана – бях потресена в най-добрия смисъл на тази дума: Къде са болките във врата и изтръпването на ръцете? Откога не съм спала така удобно в леглото си - като малко дете. Въртя главата си във всички посоки, и нищо не ме боли!!!!!! Това е щастие!!!!!!! Къде е добрата стара депресия, с която така бях свикнала? Сутрин се събуждам и светът вече не е мрачно и враждебно място за мен. Животът стана по-цветен, дребните случки от ежедневието са интересни, мислите ми се проясниха, умът ми е подреден и ясен, имам нови планове и стремежи ... Бях забравила, че това е възможно. И базедовата болест започна да отстъпва, и по всичко личи, че е само въпрос на време да си отиде: изчезна ужасната изтощителна нервност, отидоха си гневните изблици, гушата, която имах от години почти изчезна и приятели, които не са ме виждали от няколко месеца, буквално подскачат от изненада, щом ме видят... Сега се чувствам и физически, и психически много по-силна, и дори по-млада. След като изгубих почти половината от досегашния си живот в депресия, физическо изтощение и пасивно чакане животът да свърши, сега започвам да разбирам колко важна е връзката между здравото тяло и балансираната психика. И за това свое „ново раждане” голямата ми благодарност е към Читранджан Кумар. Той притежава една рядка комбинация от дарба, голямо познание и енергия, които управлява и насочва с мъдрост и търпение. Читранджан ми спаси живота и ако досега не съм му благодарила, с това писмо бих искала да изразя възхищението и уважението си към работата му!!! Мира Тишева ****** ****** ****** Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|