В мислите си пожелавайте добро на всеки. Свами Дев Мурти |
ТЪРСЕНЕ
YouTube КАНАЛ
Няколко препоръки за Читранджан Кумар Сингх - 2 част |
Анелия Камбурова Sofia, Bulgaria 12 април 2010 Благодарствено писмо С това писмо изразявам изключителната си благодарност към Читранджан Кумар, правоспособен Йога учител и терапевт. Като терапевт, Читранджан Кумар успя само за 20 сеанса да излекува моя 45-годишен проблем със сколиоза на гръбнака. Никога не съм вярвала, че ще мога да се освободя от болките и сковаността в гърба си, и ще мога отново да се наслаждавам на свобода на движенията си. Като Йога учител, Читранджан Кумар ми възвърна вярата в съществуването на истински учители, които се интересуват от всеки един в класа си, представят Йога науката на всеки съобразно неговите възможности и ниво на осъзнаване с простички и разбираеми думи. Посветеност, всеотдайност, мъдрост и скромност са думите, които ми идват наум когато се опитвам да опиша възхищението си от това, че такива хора не съществуват само като образи в художествената литература. Ако трябва да обобщя – Читранджан Кумар е истински достоен ученик на легендарния Свами Дев Мурти Джи. Бих искала силно да препоръчам Читранджан Кумар като терапевт на всеки, страдащ от болки в гърба, като Йога учител – на всеки, които се интересува от истинската Йога наука и като личност – на всеки, които търси общуване с човек наистина заслужаващ уважение. Анелия Камбурова ****** ****** ****** Д-р Акхури Б.Прасад 11 октомври 2001 Препоръка Познавам г-н Читранджан Кумар, син на Шри Рам Чандра Прасад Сингх, от много години. Читранджан ме впечатли като много добър студент по икономика, по която взе магистърска степен от университета в Патна, същия, от който аз се пенсионирах като професор и началник отдел. От самото начало, Читранджан изявяваше интерес към йога терапията. Силно съм впечатлен от познанията му в областта на йога. Бидейки спортист от малък, имах някакъв проблем в гръбнака, който затрудняваше бързината на движенията ми. Под негово ръководство, практикувах специални упражнения и бях напълно излекуван. Препоръчвал съм го на много от приятелите си, които страдаха от подобни проблеми и съм щастлив да потвърдя, че намесата на Читранджан изключително много помогна на всички тях. Щастлив съм да знам, че Читранджан е свързан дълбоко с Dev International Yoga Zentrum, основан от Йог Махариши Свами Дев Мурти Джи Махарадж, където е получил безценните си знания. Изразявам дълбокото си уважение към неговите учители, които са подготвили този достоен човек. Пожелавам му успех в живота. Д-р Акхури Б.Прасад ****** ****** ****** Шивананд Тивари депутат в Парламента на Индия 22 феврури 2008 Препоръка Читранджан беше мой йога инструктор. След една злополука, която претърпях, лявото ми рамо ми беше блокирано и дори най-лекото движение ми причиняваше жестока болка. Търсил бях лечение къде ли не, но безуспешно. Мой приятел, който го познава го изпрати при мен. Едно от най-важните неща, с които Читранджан силно ме впечатли беше това как успя да приспособи дори най-неудобните за човек на моята възраст асани и да ги направи възможни и удобни за изпълнение. Получих изключително подобрение в резултат на това и днес нямам вече никакви болки. От дълго време страдам от бронхит и белите ми дробове постоянно са тормозени от кашлица.За да се отърва от нея, Читранджан ме научи как да правя пранаяма, от която получих удивително подобрение. На вид, Читранджан е млад, но е опитен в пранаяма и йога асаните, нямам и най-малко съмнение в това. След като се запознах с Читранджан и изпитах ефектите на пранаяма и йога асаните, мога да кажа, че са изключително ефективни и много полезни техники при лечението и за запазването на здравето на човека. Читранджан, използвайки ги, помага на хора като мен и на цялото общество. Шивананд Тивари ****** ****** ****** Хари Мохан Сингх Сити банк, САЩ 08 January 2008 Препоръка Г-н Читранджан Кумар е млад човек, но въпреки това е мой гуру в йога науката и техниките. Той работи с много организации, посветени на разпространението на йога познанието и мъдростта на древна Индия. Аз, Хари Мохан Сингх, съм седемдесетгодишен и съм живял на пълни обороти. Обичайните болести за възрастта ми обитваха да ограничат желаната от мен действеност. Ставите ми бяха започнали да се сковават, нямах вече еластичността и подвижността, на които се радвах преди, тялото ми беше започнало да губи своя тонус. Но бях късметлия да получа благословията на приятелството на Читранджан. Читранджан през последните осем години ми помагаше да водя по-добър и пълноценен живот, учейки ме на асани, които подобриха гъвкавостта ми и ме освободиха от страданието, което артритът причинява обикновено. Като млад бях доста атлетичен и вземах дейно участие в игрите на открито, които са много популярни в моята страна, и като резултат имах няколко фрактури на краката и гръдния си кош. С помощта на асаните, смея да твърдя, че вече не чувствам никаква болка когато се движа. Ако съм бавен, то това е поради факта, че дихателният ми капацитет драстично намаля. Тук отново трябва да отбележа, че съм убеден, че ако не се бях провалил в усилията си да науча пранаяма, на която Читранджан така много държи, нямаше да имам и този проблем. Но не успях да постигна спокойствието, което се изисква за това. Той наистина много иска да помогне, но аз от своя страна също трябва да имам желание за това, а тук точно не успявам. Той го има и аз, по волята на Бог, се надявам един ден в този живот или следващ живот също да го постигна. Желая на Читранджан цялото щастие и успех в живота, което той наистина заслужава, и да помага на все повече хора като мен, които се нуждаят от неговото познание и вещина. Хари Мохан Сингх Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|