Докато се смяташ за нещо отделно и смяташ другия за нещо съвсем отделно, обич няма. Дай всичко от себе си. Любовта е всичко. Всичко!!! Духът, душата, тялото, умът - трябва да ги опазиш чисти. Свами Дев Мурти |
ТЪРСЕНЕ
YouTube КАНАЛ
Йога упражненията на Свами Дев Мурти лекуват проблемите с гръбнака |
Написано от Х. Войт, д-р на медицинските науки, Офенбург, Германия | |
„През последните няколко години в медицинската практика непрекъснато се увеличават уврежданията на гръбначния стълб. Това несъмнено е поради едностранния натиск в резултат на начина на работа и недостатъчните или неправилни упражнения в свободното време. Откакто научих Йога упражненията на Свами Дев Мурти в няколко курса и тяхната невероятна стойност за предотвратяването и лечението на проблемите с гръбнака, аз се постарах да накарам моите пациенти да усвоят въведените от Свами Дев Мурти упражнения. Те представляват изключително ефективна физиотерапия на гръбначния стълб и на всеки, който е запознат с анатомията и физиологията на гръбнака, е ясно, че тези упражнения са с много висока резултатност. Бих искал да добавя, че самият аз страдах от проблеми в лумбалните прешлени, които често бяха придружени от остри атаки на лумбаго. В периодите между атаките винаги имах усещане на напрежение и тежест в гърба. Правех упражненията всяка сутрин около половин година. Усещането за тежест в гърба изчезна и подвижността на гръбначния стълб се върна към нормалното. Доколкото съм запознат, тези Йога упражнения също влияят добре на циркулацията на кръвта, нервната система и вътрешните органи, и затова са много препоръчителни от медицинска гледна точка. Ако станат популярни, те биха предотвратили много увреждания, причинени от цивилизацията. Към това можем да добавим и факта, че водят до релаксация в психологически аспект, нещо, което високо се цени в днешните неспокойни времена.” Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|